A les portes del nou any, és un bon moment per plantejar-nos quines poden ser les claus més destacades que donin forma al nou any a Manresa. T'hem recollit en el següent article algunes de les previsions de les notícies que marcaran l'arrancada del nou any que ara comença.

Aprovació provisional del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Manresa

Després del lent i costós procés d'elaboració, el document que ha de definir l'aspecte de la capital del Bages en els propoers anys hauria d'estar enllestit durant les properes setmanes.

Finalització de la construcció de la plaça de Simeó Selga

La primera fase va ser una obra llampec que va reconvertir el solar de darrere l'institut Lluís de Peguera en la nova i flamant plaça de la ciutat. Ara bé, malgrat la velocitat de les primeres accions, encara falten dues fases més per tal de complir el projecte inicial i fer realitat el projecte d'espai per a la salut que ja recull el paper.

El dia 7 de gener comença la darrera fase d'urbanització del Joc de la Pilota

La primera setmana completa de l'any s'ha d'acabar amb el punt i final a les obres de millora de l'entorn del carrer del Joc de la Pilota, un rentat de cara per reconvertir el carrer en un espai amb prioritat per als vianants i per donar un nou impuls a aquest sector del Barri Antic.

El dia 20 de gener comença a exercir el comissionat de Barri Antic, Adam Majó

El seu nomenament no va estar exempt de polèmica, però l'exregidor de la CUP a la capital del Bages no s'estrenarà com a comissionat del Barri Antic fins a mitjan de gener. Entre els seus reptes més immediats hi haurà el de promoure mesures per tal de revitalitzar el comerç de la zona i moure fitxa en relació als problemes d'habitatge al casc antic de la ciutat.

Estrena del nou govern el dia 1 de febrer

La confecció d'un govern municipal conjunt entre CDC i ERC és una de les qüestions que ha estat sobre la taula des de les darreres eleccions consistorials. Després de mesos de negociació, sembla que les converses entre convergents i republicans comencen a donar fruits i a prinicipis de febrer ja hauria d'entrar en funcionament el nou equip, tal i com ha anat avançant puntualment Regió7.

Programació teatral

També en el camp cultural Manresa viurà un inici d'any d'allò més intens. El cap de setmana del 23 i 24 de gener arribarà a la Sala Gran del Kursaal el muntatge 'Marits i mullers', dirigida per Àlex Rigola a partir del guió original de Woody Allen. El segon plat fort de la programació del teatre arribarà una setmana després, el dia 30, amb la posada en escena d''El eunuco', amb Alejo Sauras i Pepón Nieto al capdavant del repartiment.

Inici d'any complicat per a l'ICL Manresa

Esportivament parlant, les primeres setmanes de l'any seran d'allò més complicades per a l'ICL Manresa. El dia 10 de gener, els d'Ibon Navarro rebran la visita del Laboral Kutxa al Congost i, tan sols una setman després, el 17, la del Dominion Bilbao. Els manresans completaran el gener enfrontant-se al Sevilla a domicili i rebent el Real Madrid el dia 30, en un partit que es perfila com un dels més exigents pels locals.