Segueix-nos a les xarxes socials:

El manresà Jordi Prat, reconegut com un dels investigadors joves de més alt nivell

El científic figura entre els trenta inventors menors de 30 anys més creatius, segons la revista 'Forbes'

El manresà Jordi Prat, reconegut com un dels investigadors joves de més alt nivellArxiu/F.G.

L'investigador manresà Jordi Prat ha estat reconegut per la revista 'Forbes' entre els 30 inventors més creatius menors de 30 anys en l'àmbit de la ciència i la salut.

Així ho ha explicat en un comunicat la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on ha realitzat la seva investigació, juntament amb Àlvar Sánchez, líder del grup, i Carles Navau, en el Grup en Superconductivitat del Departament de Física, dissenyant i creant dispositius magnètics molt innovadors.

Forbes ha destacat el desenvolupament d'un "escut d'invisibilitat" al camp magnètic, que consisteix en que sigui impossible detectar el que s'amaga al seu interior, i un forat de cuc magnètic, anàleg als forats còsmics, que transfereix el camp magnètic d'un extrem a l'altre mantenint indetectable al llarg de tot el camí.

Són investigacions que obren les portes a futures aplicacions mèdiques, així com a la millora de l'obtenció d'imatges de ressonància magnètica en els pacients, segons ha destacat 'Forbes'.

Jordi Prat va néixer a Manresa el 1988 i actualment treballa a l'Institute for Quantum Optics and Quantum Information de l'Acadèmia Austríaca de Ciències, es va doctorar en Física a la UAB el 2015 i juntament amb Sánchez i Navau ha rebut el Premi Vanguardia de la Ciència i un accèssit al Premi Ciutat de Barcelona per la investigació en apantallament de camps magnètics, entre d'altres mèrits.

Prem per veure més contingut per a tu