La proposta artística Jardins de Llum, que entre les 7 i les 10 del vespre d'aquest dissabte va convidar el públic a visitar diverses instal·lacions i performances seguint un itinerari pel casc antic, enguany es va plantejar com una activitat "més dinàmica, més participativa", i amb presència al carrer, "i ha funcionat". És la impressió de Roser Oduber, una de les organitzadores de la proposta, que arriba de la mà de l'Associació Misteriosa Llum, i de la Taula de les arts visuals de la Catalunya Central.

A diferència de l'any passat, en què Jardins de Llum es va estrenar amb un format "molt intimista" i a partir de petites exposicions a l'interior de locals, aquesta vegada s'ha volgut donar un gir a la proposta, "amb més acció i més performance", que va donar bons resultats.

Com a mínim, les instal·lacions que hi havia repartides pels carrers del centre feien aturar la gent, encuriosida per saber què es coïa dintre de les estructures esfèriques que es trobaven al seu pas (cadascuna amb el corresponent plafó descriptiu en una paret propera). Eren una desena d'estructures fetes de canya (majoritàriament del Cardener), que van elaborar entitats de la ciutat convidades per l'organització, "cadascuna a la seva manera", i amb les canyes "com a planta d'aigua, i com a fil conductor", va explicar Oduber.