Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Polvorers anirà a una entitat marroquina del Raval presidida per un exdiputat del PSC

El vicepresident de la Fundació Ibn Battuta és Ramon Palou, un dels set propietaris de la fàbrica manresana

Els Polvorers anirà a una entitat marroquina del Raval presidida per un exdiputat del PSCarxiu/salvador redó

La cessió de la fàbrica dels Polvorers, que s'ha de materialitzar a final de mes, es farà a la fundació marroquina Ibn Battuta, amb seu al barri del Raval de Barcelona, al carrer de Sant Pau. El president n'és Mohammed Chaib, escollit diputat al Parlament a les eleccions del 2003 i del 2006 pel PSC-CpC. El vicepresident n'és Ramon Palou, cònsol honorari de Guinea Bissau a Barcelona, i un dels set propietaris del complex fabril.

Regió7 va avançar a l'edició d'abans-d'ahir que la fàbrica manresana passaria a mans d'una entitat cultural, i, ahir, que és de Barcelona. La darrera informació és que es tracta d'Ibn Battuta, "una entitat sense ànim de lucre, destinada a la divulgació cultural i social entre els Països Àrabs i Europa", explica a la seva pàgina web. Està inscrita pel ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat al Registre Nacional de Fundacions i, a banda dels projectes i programes que desenvolupa, organitza activitats culturals, esportives i socials molt diverses. Ibn Battuta va ser un viatger, explorador i erudit musulmà berber del segle XIV que era conegut pels seus viatges, anomenats Rihla.

Mohammed Chaib, el president de la fundació, nascut a Tànger i llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, va ser el primer diputat magribí i musulmà al Parlament de Catalunya, on va formar part de les comissions de justícia, dret i seguretat ciutadana, i de benestar i immigració. És membre del Fòrum per a la Integració dels Immigrants, d'àmbit estatal, i ha format part del consell assessor d'immigració de la Generalitat. Afiliat al PSC-PSOE des del 1995, el 2000 es va integrar a Ciutadans pel Canvi (CpC) per donar suport a Pasqual Maragall.

Prem per veure més contingut per a tu