L'exalcalde de Manresa i exconseller de Treball de la Generalitat amb Pasqual Maragall, Jordi Valls, serà el director general de la multinacional francesa Suez, dedicada a la distribució d'aigua potable i també al seu tractament, a Mèxic, segons ha confirmat ell mateix a aquest diari.

Valls era fins ara un dels màxims gestors de la filial d'Aigües de Barcelona (Agbar) a Xile anomenada Aguas Andinas. Agbar, que està dirigida pel també manresà Ángel Simón, va passar el 2009 a mans de la francesa Suez. Aguas Andinas va acceptar la renúncia de Valls recentment, i aquest mateix mes de març s'ha fet efectiva.

La multinacional francesa Suez té més de 80.000 treballadors a tot el món, abasteix d'aigua potable gairebé 100 milions de persones, presta serveis de sanejament a 66 milions més i es fa càrrec de la recollida de residus de 50 milions. L'any 2013 va registrar un volum de negocis de més de 14.600 milions d'euros.

Valls es va incorporar a la companyia Agbar el 2011 després de 4 anys com a president de l'Autoritat Portuària de Barcelona. Llavors ja el van destinar a l'estranger, a la ciutat britànica de Bristol, on Agbar tenia al seu càrrec la distribució d'aigua potable de la ciutat. Amb Valls al Regne Unit, Agbar es va vendre Bristol Water a una companyia canadenca.

El 2013 va tornar a Catalunya per fer-se càrrec de diversos projectes de la companyia d'aigües, fins que a final d'aquell mateix any es va fer càrrec de la filial de la companyia catalana a Xile. Va assumir el càrrec de gerent general, una figura similar a la de conseller delegat. L'empresa facturava més de 550 milions d'euros, segons dades de la companyia de l'any 2012. Entre altres serveis era l'encarregada de subministrar aigua potable als més de sis milions d'habitants de la capital del país, Santiago de Xile. D'una capital farà el salt a una altra.

Valls s'incorporarà a l'empresa Degremont, filial de Suez, que està especialitzada en el tractament d'aigües residuals amb plantes depuradores. I també en dessalinització i tractament de fangs. Va ser alcalde entre el 1995 i el 2006, i conseller de Treball un any.