La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Manresa ha fet públiques les tres mocions que presentarà al ple del proper dijous dia 21. La CUP ha aprofitat el comunicat per recordar que dimarts farà, com sempre, la trobada municipalista que ha de definir els posicionaments del grup municipal al ple. La trobada serà demà dimarts, a 2/4 de 8 del vespre, al Batzac (plaça Gispert 4).

La primera moció de la CUP vol que l'Ajuntament de Manresa es posicioni a favor de la desobediència envers l'Estat espanyol davant l'ofensiva judicial que ha iniciat l'Audiència Nacional contra els ajuntaments que van aprovar mocions a favor de la declaració de ruptura del Parlament. La proposició vol que l'Ajuntament refermi que el Ple «està sotmès, exclusivament, a la voluntat popular emanada de la ciutadania i que, per tant, si aquesta es troba en contradicció a les ordres dictades per tribunals espanyols democràticament deslegitimats, aquest Ple no col·laborarà en la persecució de persones escollides democràticament per exercir les seves obligacions». Per tant, l'Ajuntament donaria «ple suport a les persones que, a causa d'aquests requeriments puguin ser encausades o citades a declarar per part de l'Audiència Nacional».

La segona proposició demana que les condemnes públiques de l'Ajuntament en el cas d'atemptats comesos per l'Estat Islàmic siguin sempre en els mateixos termes, independentment del territori on es cometin. Aquesta moció és fruit del malestar de la CUP pel diferent tractament dels fets segons els atemptats siguin o no en sòl europeu.

Finalment, la CUP presentarà una tercera moció per la millora de la salut sexual de les dones joves, i especialment per millorar el suport que reben les joves durant la pubertat i, concretament, a l'inici del seu cicle menstrual. La moció demana que no siguin les empreses privades les que facin els tallers sobre menstruació, i que se n'ocupi el SIAD, que no hi té interessos comercials. Aprofitant el canvi, la CUP vol que als tallers s'hi incloguin els «mètodes alternatius de recollida de sagnat: copes menstruals, compreses de roba, i esponges marines», alternatives més saludables, més sostenibles i més assequibles econòmicament.