Segueix-nos a les xarxes socials:

Licitat el projecte de carril bici entre Manresa i Santpedor

La nova via verda tindrà una amplada de 3 metres, amb marges de 0,5 metres segons les condicions de cada tram

La Generalitat ha licitat la redacció del projecte constructiu que permetrà concretar la implantació d’una nova via verda a la carretera BV-4501 entre Manresa i Santpedor, a la comarca del Bages.

El projecte haurà de definir la configuració del nou vial, que tindrà una longitud aproximada de 3,5 quilòmetres, entre el Parc de l’Agulla, a Manresa, i Santpedor, passant pel nucli de Sant Iscle de Bages. Tindrà una amplada de 3 metres, amb marges de 0,5 metres segons les condicions de cada tram. El projecte estarà redactat en un termini de vuit mesos, i té un cost aproximat de 33.250 euros.

El passat mes de febrer, El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar una inversió de més de 4 milions d'euros en el període 2016 - 2018 per a ampliar la xarxa de carrils bici i vies verdes arreu del territori. Entre aquestes ampliacions hi hauria projectar un carril per a ciclistes que unís Manresa i Santpedor seguint el traçat de l'actual carretera BV-4501, que uneix ambdues poblacions. També es preveu estudiar adaptar per a les dues rodes la via que va de la capital del Bages fins al terme de Viladordis.

Rull va concretar l'estratègia del Departament en relació a les dues rodes en la reunió trimestral de la Mesa de la Bicicleta, que integra administracions, entitats, associacions i empreses que treballen per a potenciar l'ús de la bicicleta a Catalunya.

Segons dades del Baròmetre de la Bicicleta 2015, a Catalunya són usuàries de la bicicleta més de 2,5 milions de persones, de les quals prop de 500.000 ho fan de manera diària, tant per lleure, oci o desplaçaments quotidians. Un 56,8% de la població té una bicicleta per a ús personal i el 40,8% en són usuàries amb alguna freqüència, una xifra que es manté relativament estable en relació amb les enquestes dels últims anys

El Departament estudiarà la implantació d'una desena d'actuacions específiques.

Prem per veure més contingut per a tu