Una peça del mecanisme que s'ha de substituir i que costa una mica de trobar és la culpable que el rellotge de Can Jorba ja faci vint dies que està aturat, ha explicat Montse Roca, de la Gestoria Garriga XXI & Associats, responsable de la comunitat de propietaris de l'emblemàtic edifici manresà.

Roca no ha pogut precisar quan tornarà a funcionar el rellotge ni, tampoc, quan és previst fer les actuacions necessàries per retirar les xarxes antidespreniments de color verd que hi ha a la part superior de l'edifici des de l'agost del 2014. La raó per posar-les va ser que el 5 de juliol va caure a la via pública un fragment de l'ala d'una de les àguiles que custodien el rellotge. No va causar danys personals, però es van instal·lar les xarxes per evitar nous ensurts. L'agost vinent farà dos anys que hi són.

A començament d'aquest mes, quan Regió7 va informar que el rellotge estava aturat, les busques s'havien quedat a cinc minuts abans de 2/4 de 7. En canvi, aquest dilluns, la dels quarts s'havia mogut una mica i estava a les 6 i tretze minuts. Això va fer pensar que el problema era que potser s'havien enganxat amb les xarxes antidespreniments. Roca, però, va confirmar que el problema és que s'ha espatllat i cal reemplaçar una peça que al rellotger que en fa el manteniment li està costant trobar.

L'any 2001 es va substituir l'antiga maquinària mecànica del rellotge per una d'electrònica que disposa d'una petita antena que recull el senyal horari enviat des d'una central alemanya i que permet rectificar la posició de les agulles cada hora. L'antic rellotge disposava d'un motor que li donava corda cada 22 hores. El rellotge va ser fabricat el 1940 a Barcelona i era idèntic, pel que fa a la mecànica, al que hi havia instal·lat a la basílica de Montserrat.