Desenes d'adolescents van mostrar les seves habilitats ahir a la tarda a l'Stalow Fest, un certamen que reuneix a Manresa els amants del moviment skate, que va més enllà dels que s'atreveixen a fer piruetes amb el monopatí, ja que la cultura skate va acompanyada de la seva estètica i els seus referents musicals. Per aquest motiu, a part dels patinadors hi havia joves no només observant les habilitats dels que patinaven a les pistes del Congost, sinó que també gaudien dels grups musicals que tocaven rap i hip hop.

Prop de 200 persones es van congregar a les proximitats del parc de skate del Congost a les 5 de la tarda, i estava previst que, durant la nit, quan va tenir lloc l'actuació de més grups musicals i es va celebrar la final del campionat, la xifra d'espectadors augmentés.

Ahir es va celebrar la segona edició de l'Stalow Fest, i els organitzadors van constatar que encara queda camí per recórrer. Aquest any hi hagut més participants en el campionat de skate que l'any passat, ja que se'n van inscriure una trentena, deu més que l'edició passada. Els organitzadors també estaven satisfets perquè un grup més nombrós de persones va venir a veure el campionat i escoltar música. De fet, l'any passat, la pluja va fer la guitza al festival.

Voluntat de millora

Aquest any hi havia una clara voluntat de millorar la qualitat del certamen. I és que es van programar altres activitats, com la creació de grafits en unes caixes de cartró, i per aquest motiu s'hi van convidar grafiters que van participar en l'elaboració d'una particular obra pictòrica d'art urbà. Tot plegat perquè els que venien per primera vegada veiessin que al festival de skate es poden fer més activitats, a part de patinar. També es va millorar la sonorització de les actuacions musicals.

L'organització, de fet, té la voluntat de convertir l'Stalow Fest en un referent a Catalunya per als amants de l'skate. Un dels organitzadors, Ferran Soler, va explicar que estan preparant "un projecte ambiciós" de cara a l'any que ve amb l'objectiu de "fer un salt important i donar a conèixer l'Stalow Fest arreu". Soler no va donar detalls del que volen preparar, però intentaran fer venir a Manresa grups musicals més importants i convertir el certamen en punt de trobada dels millors patinadors.

El festival va néixer fa un any a partir d'un grup aficionat a l'skate. Per tal de programar un festival més potent de cara a l'any que ve, s'han constituït en una associació.