Segueix-nos a les xarxes socials:

El ple insta la Generalitat a retirar la previsió d'un abocador salí a Sallent

Demanen que no formi part del Pla director urbanístic de l'activitat minera del Bages

El ple va aprovar sense cap vot en contra (el PSC es va abstenir) la moció de la CUP esmenada per CDC i ERC per instar la Generalitat de Catalunya i el departament de Territori i Sostenibilitat a retirar, del Pla Director Urbanístic de l'activitat Minera al Bages, la proposta de construcció d'un nou abocador salí a Sallent.

De la moció inicial es va eliminar instar l'empresa ICL/Iberpotash a abandonar el projecte de construcció d'una tercera muntanya de sal a Sallent, ja que el govern considera que ja havia quedat prou palesa aquesta voluntat i no calia insistir-hi, pel fet que l'empresa minera no ha considerat mai la possibilitat de fer un tercer runam a Sallent.

La proposició aprovada sí que insta el Consell Comarcal del Bages i la Delegació del Govern a la Catalunya Central a treballar perquè no es construeixi un nou abocador salí a Sallent. L'acord serà tramès al Parlament de Catalunya i als grups polítics, a l'Ajuntament de Sallent i els seus grups municipals, a les plataformes Prou Sal i Montsalat i a ICL/Iberpotash.

Prem per veure més contingut per a tu