El ple va aprovar sense cap vot en contra (el PSC es va abstenir) la moció de la CUP esmenada per CDC i ERC per instar la Generalitat de Catalunya i el departament de Territori i Sostenibilitat a retirar, del Pla Director Urbanístic de l'activitat Minera al Bages, la proposta de construcció d'un nou abocador salí a Sallent.

De la moció inicial es va eliminar instar l'empresa ICL/Iberpotash a abandonar el projecte de construcció d'una tercera muntanya de sal a Sallent, ja que el govern considera que ja havia quedat prou palesa aquesta voluntat i no calia insistir-hi, pel fet que l'empresa minera no ha considerat mai la possibilitat de fer un tercer runam a Sallent.

La proposició aprovada sí que insta el Consell Comarcal del Bages i la Delegació del Govern a la Catalunya Central a treballar perquè no es construeixi un nou abocador salí a Sallent. L'acord serà tramès al Parlament de Catalunya i als grups polítics, a l'Ajuntament de Sallent i els seus grups municipals, a les plataformes Prou Sal i Montsalat i a ICL/Iberpotash.