Segueix-nos a les xarxes socials:

La vaga del bus a Barcelona redueix a 12 les sortides entre els dos sentits els feiners

Si no hi ha una desconvocatòria a última hora, el servei del bus Exprés serà de mínims a partir d'avui

La vaga del bus a Barcelona redueix a 12 les sortides entre els dos sentits els feinersAbel Gallardo

Si no hi ha cap imprevist amb una desconvocatòria en l'últim moment, aquest matí començarà la vaga indefinida del bus Exprés entre Manresa i Barcelona, que funcionarà en serveis mínims només amb sis trajectes d'anada i sis de tornada els dies feiners, i la meitat els dies festius.

Tot i la vaga, els busos mantindran el recorregut i les parades habituals, tant a Manresa com a Monistrol, a Olesa i a Barcelona, però amb serveis mínims. Empresa i treballadors van pactar els horaris sobre la base dels serveis mínims que la Generalitat va decretar divendres i que aquest diari ja va avançar en la seva edició d'ahir. Les condicions de la Generalitat són de mantenir els trajectes en el 40 % en hora punta de dilluns a divendres (entre 2/4 de 7 i 2/4 de 10 del matí i de 4 a 8 de la tarda), i del 20 5 la resta de la jornada. Pel que fa als caps de setmana i festius, en què el Bages Exprés farà tres trajectes per sentit mentre duri la vaga, es van decretar uns serveis mínims del 33 %.

El malestar entre els treballadors i la UTE que actualment ofereix aquest servei (i que integren Castellà, Julià i Alsina Graells) es manté des del moment que una sentència judicial va resoldre a favor d'Hispano Igualadina en el contenciós que aquesta empresa va presentar contra l'adjudicació que inicialment s'havia fet d'aquest servei a la UTE. A més a més, els treballadors protesten davant la possibilitat que la nova concessionària, Hispano Igualadina-Monbus, opti per substituir els actuals treballadors que presten aquest servei per uns de nous, tot i que farien la mateixa feina.

Inicialment, el canvi de la concessió era prevista per al proper 1 de novembre, si bé algunes fonts apunten ara que l'entrada en funcionament de la nova concessió es podria endarrerir com a mínim fins més enllà de mitjan mes de novembre.

Prem per veure més contingut per a tu