Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Associació de Veïns de la Font reprèn el projecte "Font Solidària"

Es posarà en marxa la primera setmana de novembre amb 28.000 euros per ajudar famílies en dificultats

L'Associació de Veïns de la Font reprèn el projecte "Font Solidària"ARXIU/J.M.G.

L'Associació de Veïns de la Font dels Capellans tornarà a posar en marxa el projecte Font Solidària la primera setmana de novembre. Es tracta d'una iniciativa que té com a objectiu ajudar a aquelles persones i famílies a qui els hi costa arribar a finals de mes i no poden cobrir les seves necessitats bàsiques.

És la setena edició del projecte, que s'ha anat duent a terme cada cop que l'entitat veïnal troba recursos per tirar-lo endavant. En aquesta ocasió ha reunit 28.000 euros que surten d'aportacions econòmiques de la Generalitat, l'Ajuntament de Manresa, la Diputació de Barcelona i fons propis de l'associació.

Aquests diners serviran per oferir ajudes per pagar els subministraments bàsics com el llum, aigua i gas, i també de paquets d'aliments. Són els Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa els qui deriven les persones i famílies a l'associació de veïns després de fer una valoració de la situació en la qual es troben.

A l'última edició del projecte solidari es van atendre una seixantena de famílies, unes 370 persones, del barri i del seu entorn. Per aquest motiu l'entitat veïnal creu "importantíssim continuar treballant per poder engegar projectes d'aquestes característiques per tal d'atendre i cobrir necessitats bàsiques de persones i famílies en risc d'exclusió social".

La primera edició és del 2009, quan la crisi econòmica colpejava fort. Aquell any l'associació de veïns va decidir suspendre les festes del barri i destinar els diners en ajudes a les persones necessitades. Es van reunir 46.000 euros que van servir per ajudar 400 famílies. El projecte s'ha repetit a mesura que l'associació de veïns aconseguia fons.

Prem per veure més contingut per a tu