L'Ajuntament de Manresa organitzat activitats de formació i sensibilització sobre la situació de les persones refugiades coincidint amb l'arribada a Manresa de les primeres que acull. Tal com ja ha informat Regió7, a l'antiga residència de les germanetes dels pobres, ara Centre de Protecció Internacional, ja hi viuen els primers de la quarantena de refugiats que hi haurà a la ciutat.

Fins dissabte es farà una recollida de sabates, roba interior i d'abric per a Lesbos, camp de refugiats a Grècia. Es recomana no comprar productes, sinó cedir material en bon estat. En cas contrari és millor fer una aportació econòmica.

Els dies 11, 18 i 25 de novembre, la Casa Flors Sirera acollirà unes sessions formatives amb el títol "Les persones refugiades no són una amenaça. Com ho expliquem?". Es farà de 7 a 9 del vespre i anirà a càrrec de Stop Mare Mortum i SOS Racisme. L'activitat és gratuïta i vol ser un espai d'intercanvi i de coordinació de futures actuacions del pla de sensibilització. Hi pot assistir tothom qui hi estigui interessat.

També els dies 5, 12, 19 i 26 de novembre, Unió Contra el Feixisme i el Racisme i l'Ateneu la Sèquia portaran a terme un taller de teatre antirumors. Es farà de les 11 del matí a les 2 del migdia a l'Ateneu la Sèquia. És una activitat gratuïta. Per a més informació es pot consultar la pàgina web ucfr.bagesmoianes@gmail.com.

A la biblioteca del Casino es podrà visitar del 28 de novembre a l'11 de desembre l'exposició "Refugiats, per què?", de FundiPau. També fins aquest dijous es pot veure a l'Espai Rubiralta una mostra de fotografies del jove Abdulazez Dukham, un sirià de 18 anys que va haver de fugir del seu país a causa de la guerra.