Punt final a la vaga de conductors del servei de bus que uneix Manresa i Barcelona després de 18 dies de serveis mínims.

José Carrillo, delegat de CCOO a la UTE Bages Exprés, formada per Autocars Julià, Alsina Graells i Transports Castellà, ha comunicat que la protesta queda desconvocada. Això significa el retorn avui a la normalitat després que el servei funcionés al 40% de la seva capacitat des del dia 17 d'octubre.

Els treballadors han comunicat que s'ha aconseguit l'acord en una reunió celebrada a la direcció general de Relacions Laborals en la què la UTE Bages Exprés es compromet a comunicar la subrogació a tots els treballadors en les condicions que la llei estableix, a fi que puguin iniciar els processos que estimin oportuns.

L'empresa Hispano Igualadina no admet la subrogació, però sí que es compromet a realitzar un procés de selecció amb tots els treballadors afectats, a fi de contractar els que necessiti.

Canvi de concessionària

En els pròxims dies el servei passarà, per sentència judicial, de prestar-lo la UTE Bages Exprés a l'empresa Hispano Igualadina, del grup Monbus.

La UTE Bages Exprés ha explicat que donarà a cada treballador la carta de subrogació perquè el nou operador, la Hispano Igualadina, se'n faci càrrec, però en cas que això no sigui així, tal com ja ha anunciat l'empresa del grup Monbus, "assumirà la indemnització" que pertoqui a la plantilla.

A partir d'avui el servei torna al seu horari habitual. Bages Exprés es compromet a retirar el contenciós contra els vaguistes pels perjudicis econòmics causats. Però assegura que "no s'ha tractat" la possibilitat que les empreses que integren la UTE incorporin la plantilla xofers que no siguin contrac-tats per la Hispano Igualadina, en el cas que això passi.