CaixaBank. la Unió de Botiguers i Comerciants, i les associacions de comerciants dels carrers Barcelona; Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i voltants; el Born; carrer Nou i Urgell, promouran una campanya solidària per Nadal. L'entitat financera i les entitats de comerciants destinaran el 2% de les compres que es realitzin a projectes socials de Creu Roja, Càritas, ARANS i la Fundació Ampans. Aquestes entitats les han triades els propis botiguers. Es calcula que es poden arribar a recollir 20.000 euros. L'any passat van ser 15.000.

Segons la directora de Negoci de caixaBank a manresa, Beatriu Dorado, la iniciativa pretén promoure el comerç de proximitat i projectes socials. Per al president de la Unió de Botiguers, Jaume Pont, és important col·laborar en aquest tipus d'iniciatives que a més a més "visualitzen que som sensibles" a situacions d'emergència o necessitats socials.

A la presemntació del projecte que s'ha fet aquest dimarts a les oficines de CaixaBank del Passeig hi han assistit representants de les associacions de comerciants i també els dirigents de les entitats socials que rebran l'ajut. La representant d'ARANS, Victòria Jové, ha afirmat que el diners que rebin "ens ajudaran a cobrir necessitats". El president de la Fundació Ampans, Sebastià Catllà, ha assegurat que es destinaran a beques per a famílies amb fills amb discapacitat intel·lectual. Fina Farrés, de Càritas, ha recordat les activitats que porta a terme l'entitat i ha comentat que fóra bo que la implicació amb projectes socials no només fos per Nadal "perquè hi ha necessitats tot l'any". El president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera, ha manifestat que "la proximitat és el que ens fa més forts".