Segueix-nos a les xarxes socials:

La segona mostra de playmobil reuneix més de 2.000 figures

L'exposició es reparteix entre el carrer del Balç, la sala gòtica de la basílica de la Seu i l'Espai 1522

La segona mostra de playmobil reuneix més de 2.000 figuresJ.M.G

Més de dues mil figures de playmobil han decidit fer estada a Manresa fins diumenge a la segona exposició d'aquestes joguines que se celebra a la ciutat. L'any passat la mostra es va dur a terme al carrer del Balç coincidint amb la Fira de l'Aixada i va rebre més de 3.000 visites.

Aquest any s'ha optat per organitzar-la per Sant Andreu i en tres llocs diferents: el carrer del Balç, a la sala gòtica de la Seu i l'Espai 1522 de la plaça Fius i Palà. «A la ciutat tenim espais excel·lents i emblemàtics que s'han de donar a conèixer, i aquesta és una forma de fer-ho», explica l'organitzador de l'exposició, Josep Guardiola. La previsió és superar els visitants de l'any passat.

Al carrer del Balç hi ha cinc muntatges: una ciutat, un dedicat a l'època de l'antic Egipte, un safari, fades i la fàbrica de Seat. A la sala gòtica de la Seu hi ha el diorama més gran de tots que representa una ciutat medieval amb tocs manresans com la sèquia o el rei Pere III. A l'Espai 1522 hi ha una piscina d'estiu inspirada en la de Manresa, un poblat víking i un de barrufets. «Els playmobil et donen l'oportunitat de fer moltes escenificacions i estimular la creativitat», assegura Guardiola.

L'exposició es podrà veure cada tarda de 5 a 8 del vespre, i el cap de setmana de 10 a 2 i de 5 a 8. L'entrada per accedir a tots tres llocs costarà 3 euros per al públic general i 2 per als nens i nenes menors de 8 anys.

La mostra es complementarà amb diverses activitats. El cap de setmana hi haurà el primer mercat de playmobil a Manresa. «Hi ha un cert mercat de segona mà i gent que busca peces concretes». Dissabte a les 6 de la tarda hi haurà la xerrada «Pares, m'ensenyeu a jugar?» a càrrec de la psicòloga Marta Selva. També es proposa un concurs. Trobar figures de playmobil als aparadors d'una vintena de botigues del centre històric de la ciutat.

Prem per veure més contingut per a tu