Segueix-nos a les xarxes socials:

Es constitueix la taula comarcal de polítiques LGTBI contra la discriminació

Liderada pel Consell Comarcal del Bages i l'Ajuntament de Manresa, va reunir una vintena de persones

Es constitueix la taula comarcal de polítiques LGTBI contra la discriminació

Amb l'objectiu de lluitar contra les discriminacions per raó d'orientació sexual i identitat de gènere, el Consell Comarcal del Bages i l'Ajuntament de Manresa han convocat la primera trobada de la Taula comarcal de polítiques LGTBI al Bages, en la qual es van reunir més d'una vintena de persones: responsables polítics i tècnics del Consell Comarcal del Bages i Ajuntament de Manresa, representants de diversos Ajuntaments de la comarca, agents dels Mossos d'Esquadra, prof essionals sanitaris i entitats socials.

L'objectiu de la Taula és conèixer quines polítiques s'estan fent al Bages en matèria de LGTBI per definir i planificar de manera conjunta les properes actuacions a realitzar. Al llarg dels propers mesos, amb el suport de la Diputació de Barcelona, s'iniciarà l'elaboració d'un Pla Comarcal LGTBI per desplegar la Llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per a eradicar qualsevol mena de discriminació per raons d'orientació sexual i identitat de gènere.

La propera trobada, prevista per a principis d'abril, haurà de servir ja per desplegar l'elaboració del Pla, acordar la línia de treball en l'àmbit escolar i per preparar les properes campanyes per al 17 de maig, Dia internacional contra la LGTBIfòbia, i el 28 de juny, Dia internacional de l'orgull LGTBI.

Mentrestant, tots els municipis, entitats i institucions que participen a la Taula, faran un recull de les activitats que han dut a terme en aquest àmbit per fer un banc d'experiències i proposaran temes a treballar. L'Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages ja han mostrat en diverses ocasions el seu compromís en la defensa de les llibertats sexual i afectiva i la lluita contra les discriminacions.

El Consell Comarcal del Bages du a terme diverses activitats en aquesta línia, com la maleta de contes, en què es tracta la diversitat sexual, diversos tallers a secundària, el Pla d'Igualtat de Gènere comarcal, etc. Per a les properes setmanes, hi ha previstos dos tallers de sensibilització: "Claus per a la implementació de polítiques d'igualtat i LGTBI" i "Abordatge i intervenció per a la diversitat sexual i identitat de gènere educatiu".

Per la seva banda, l'Ajuntament de Manresa també treballa en aquest àmbit: des del 2015 se celebra un acte institucional el 28 de juny i també ha iniciat una diagnosi amb enquestes a alumnes d'ESO i Batxillerat dels instituts de la ciutat.

Prem per veure més contingut per a tu