Segueix-nos a les xarxes socials:

El 2008 i 2009 van reformar l'edifici i van treure l'àguila feixista de la façana

El pressupost de les obres va superar els 3.000.000 euros. L'edifici de Correus té un total de 3.612 m2

Fa vuit anys també es van portar a terme unes obres a l'oficina de Correus de Manresa, però, aleshores, no es tractava de transformar-ne el concepte i atenció a la clientela. Els paràmetres de la intervenció es van centrar a adaptar les instal·lacions a les noves normatives d'accessibilitat, seguretat i prevenció de riscos i incorporar a la instal·lació els nous criteris de funcionalitat, qualitat i imatge marcats pels manuals de Correus per a la seva xarxa d'oficines i de carteries.

La primera fase de les obres es va allargar de l'agost del 2008 al maig del 2009 i va consistir en la remodelació del vestíbul. Durant aquest temps, l'atenció a l'usuari es va traslladar temporalment al baixos habilitats en un lateral de l'edifici. Després de l'actuació, el vestíbul va guanyar en lluminositat i modernitat, i va incrementar l'espai disponible el 50%. Les obres van continuar per la unitat de distribució, al semisoterrani de l'edifici. A banda, es va fer una neteja general de les façanes, la reparació de la pedra en algunes zones i la supressió dels símbols preconstitucionals. En concret, de l'àguila franquista de la façana, que des del 1999 ja tapava el logo de Correus i que els operaris van arrencar el 27 de març del 2009. Aquesta àguila està dipositada al Museu Comarcal, després que en fes la petició formal a Correus i l'empresa s'hi avingués.

El pressupost de les obres va superar els 3.000.000 euros, amb una durada d'any i mig. L'edifici de Correus té un total de 3.612 m2.

Prem per veure més contingut per a tu