El director de la divisió de Salut Mental de la Fundació Althaia, el psiquiatre Pere Bonet, ha estat nomenat president del Clúster de Salut Mental Catalunya. Es tracta d’una entitat que promou el desenvolupament de la investigació, la transferència de coneixement i la creació de sinergies per oferir el millor suport possible a les persones que pateixen malalties mentals i a les seves famílies.

A l’última assemblea general ordinària de l’organització es va decidir que Althaia ocupés la presidència.

El Clúster Mental Catalunya té més d’una cinquantena d’associats, xifra que es preveu que augmenti aquest 2017. Té diversos projectes en marxa, entre els quals la millora del suport i l’autonomia de nens amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) mitjançant tecnologies mòbils. També fa estudis sobre el Trastorn Límit de la Personalitat de debut en l’adolescent i el Projecte Voz, adreçat a persones que conviuen amb esquizofrènia.

Actualment Pere Bonet també és president de la delegació al Bages del Col·legi de Metges de Catalunya; professor agregat de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC); president del Consell Assessor del Pla director de Salut Mental i Addiccions de Catalunya; membre del comitè directiu del projecte Mosaic; patró de la Fundació Tutelar de Santa Maria de Comabella (Fundació Ampans); i participa en el programa de Salut Mental de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).