Segueix-nos a les xarxes socials:

"Les noves fronteres del segle XXI" centren les Jornades Lacetània

L'institut manresà inaugurarà aquest dilluns la 31a edició amb una xerrada de Jordi Armadans, director de Fundació per la Pau

"Les noves fronteres del segle XXI" centren les Jornades LacetàniaIL

L´Institut Lacetània acollirà durant tota la setmana vinent una nova edició de les Jornades Lacetània, que ompliran el centre d´activitats culturals, científiques i tecnològiques al voltant d´un tema central, que enguany és "Les noves fronteres del segle XXI". Es tracta de la 31a edició d´unes jornades que any rere any converteixen l´institut en un centre de coneixement amb l´objectiu d´ampliar la visió dels alumnes i obrir-los a continguts diferents dels que ja es treballen durant la resta del curs.

L´acte d´inauguració de les jornades tindrà lloc el proper dilluns, 4 d´abril, a tres quarts de 7 de la tarda, amb una ponència de Jordi Armadans, politòleg, periodista i director de FundiPau (Fundació per la Pau). En aquest mateix acte es lliuraran els reconeixements a les empreses col·laboradores de la Fundació Lacetània, que al llarg del darrer any han contribuït a la formació dels estudiants acollint-los en estades de pràctiques.

Durant la resta de la setmana, l´institut acollirà activitats molt diverses i adreçades a tot l´alumnat, tant d´educació secundària obligatòria com de batxillerat i cicles formatius. Entre els personatges que passaran pel centre destaquen Vicent Partal, amb una conferència titulada "Fronteres, avui, ahir, demà", o Enric Bastardas, que parlarà de "L'empremta digital no té fronteres".

El tema central de les fronteres vol incentivar la reflexió cap a una visió de les fronteres no com a límits que ens impedeixen avançar sinó cap a utopies més o menys properes per assolir. Les diferents activitats proposades intentaran, a partir de l´anàlisi del present, intentar esbrinar com serà el futur sempre d´una manera motivadora.

Prem per veure més contingut per a tu