L'associació L'Era ofereix un curs d'introducció a l'ús i maneig del tractor del 19 d'abril al 3 de maig. Aquest curs vol donar l'oportunitat, als que volen relacionar-se amb la terra, de perdre la "por" al tractor, d’aprendre com funciona, con enganxar i desenganxar les eines i esbrinar quins criteris cal tenir en compte a l'hora de buscar-ne un per a treballar a la nostra explotació.

Tot i que, actualment, hi ha un ressorgiment de la tracció animal, si aquesta no és la nostra opció el tractor és un element quasi imprescindible per a la dedicació professional. Així doncs, l'associació L'Era ofereix un acompanyament en els primers passos que cal fer per conèixer i aprendre a conduir un tractor. Es podrà veure els elements principals i els tipus de tracció, així com també s'aprendrà a gestionar l'ús de remolcs, normes de seguretat i higiene.

El curs té una durada de 12 hores i un preu de 90 euros. Les inscripcions es poden gestionar a través del web www.associaciolera.org, del telèfon 93 878 70 35/672337305 o del correu electrònic neus@associaciolera.org. Les persones a l'atur, menors de 25 anys i alumnes de l'Escola Agrària de Manresa tenen un descompte del 5%. El 30% de l'import es pot abonar amb moneda social de l'Ecoxarxa del Bages.