Segueix-nos a les xarxes socials:

Una ocupació de 8 hores de la PAHC fa net d'una hipoteca de 170.000 euros

La família feia 5 anys que intentava aconseguir la dació en pagament que ahir Bankia va acceptar

Una ocupació de 8 hores de la PAHC fa net d'una hipoteca de 170.000 eurosmanresa

A les 7 de la tarda només quedava a l'interior i a l'exterior de l'oficina de Bankia situada a prop de Crist Rei, a Manresa, el paisatge després de la batalla: adhesius a vidres i parets i pasquins encatifant el terra. Una batalla, però, novament guanyada pels activistes de la PAHC Bages, que havien aconseguit després de gairebé 8 hores d'ocupació una nova victòria: dació en pagament a cost zero que tanca el deute hipotecari per la qual una família feia 5 anys que lluitava.

Una quarantena de persones, la majoria membres de la PAHC Bages, simpatitzants i els regidors Jordi Masdeu (CUP) i Felip González (PSC) van començar a ocupar després de 2/4 d'11 del matí l'oficina de Bankia al número 59 del carrer d'Àngel Guimerà.

La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme realitzava aquesta acció per aconseguir la dació en pagament per un habitatge que una família que des de fa tres anys viu a Manresa té al seu municipi de procedència, a Barberà del Vallès, i per saldar el deute de 170.000 euros. La família és formada per Jesús Izal, que cobra una petita jubilació; la seva dona, Paquita Pereira, que no té ingressos; la seva filla, que fa feines esporàdiques, i la filla d'aquesta, una nena de 12 anys. La família fa cinc anys que va quedar sense ingressos i per por de ser desnonada va deixar l'habitatge que no podia pagar i des d'aleshores que intentava aconseguir la dació en pagament.

Era la tercera vegada que la família la demanava. Pereira va explicar a Regió7 que abans de l'any 2012 «tot anava bé, teníem una impremta que funcionava a Barberà i vam comprar un pis que vam posar a nom de la filla i meu».

Quan l'empresa va fer fallida, van canviar les tornes. «Ser aquí i veure't obligat a ocupar un banc és el pitjor que et pot passar a la vida», es lamentava.

Bankia no cedia i la PAHC va decidir mantenir l'ocupació. A 2/4 de 7 de la tarda comunicaven que havien aconseguit la dació en pagament a cost zero. Una victòria més per als activistes.

Prem per veure més contingut per a tu