L’escola Jeroni de Moragas d’Ampans posarà en marxa el pròxim curs escolar un Itinerari Formatiu Específic (IFE) per alumnes amb necessitats educatives especials. Es tracta d’Auxiliar de Vendes i Atenció al Públic, amb una durada de 4 cursos. L’últim inclou un període de formació en centres de treball.

Aquests itineraris inclouen continguts professionalitzadors i continguts relacionats amb el desenvolupament d’habilitats personals i socials. L’objectiu és que els alumnes incrementin l’autonomia personal i assoleixin les competències professionals que els facilitin la transició a la vida adulta i la seva inclusió social i laboral. La inclusió és un dels principals objectius, també, d'Ampans

Per poder accedir a l’IFE l’alumnat ha de tenir entre 16 i 20 anys i tenir necessitats educatives especials associades a discapacitat intel·lectual. També s’hi inclouen els alumnes amb trastorn de l’espectre autista (TEA) amb discapacitat lleu o moderada.

El curs passat la Generalitat va posar en marxa el pla pilot experimental IFE a vuit centres. Ara n’hi ha setze.

L’escola Jeroni de Moragas d’Ampans és un centre educatiu concertat amb el Departament d’Ensenyament. Actualment atén més de 200 alumnes amb necessitats educatives especials en edats compreses entre els 3 i els 20 anys. És una escola capdavantera en itineraris formatius adaptats als alumnes per avançar cap a l’autonomia social i laboral, amb el focus centrat en les habilitats i interessos dels alumnes i el procés de transició al treball.

Des del 2005 és Centre d’Educació Especial Proveïdor de Serveis i Recursos de Suport a la Inclusió (CEEPSIR). Va ser seleccionada en convocatòria pública del Departament d’Ensenyament per desenvolupar programes i serveis de suport a l’escolarització d’alumnes amb discapacitat als centres ordinaris. Paral·lelament, desenvolupa accions de suport com a centre de referència als centres ordinaris de la comarca del Bages i el Solsonès.