L'increment d'activitat de l'hospital de dia d'oncologia i hematologia de Sant Joan de Déu de Manresa no ha anat acompanyat de nous espais per al servei tot i l'ampliació que es va fer de l'hospital. Ha quedat petit i amb instal·lacions antigues.

Ara la Fundació Althaia vol revertir aquesta situació amb un projecte pressupostat en dos milions d'euros que l'entitat sanitària vol aconseguir a través de donacions d'empreses i particulars (vegeu Regió del 4 de juliol).

Es tracta d'una nova línia de treball que ha posat en marxa per captar recursos que permetin tirar endavant projectes concrets. En aquest cas, un nou hospital de dia d'oncologia. Aquestes accions estan coordinades per una nova unitat de Participació i Mecenatge que dirigeix la psicòloga d'Althaia Antònia Raich. Segons va assegurar a aquest diari, es tracta d'un projecte necessari i urgent.

Actualment l'hospital de dia d'oncologia i hematologia és a la part històrica de Sant Joan de Déu. Es mantindria al mateix lloc però en espais més grans que abans ocupava l'UCI, un dels serveis que es van traslladar a la part nova de l'hospital.

El projecte preveu espais més amplis que ofereixin més confort, intimitat i confidencialitat als pacients que reben tractament. Segons Althaia, actualment hi ha una descompensació entre el servei que es presta, que és capdavanter, i les instal·lacions que hi ha. Segons va assegurar Raich, en el disseny del projecte hi han participat usuaris i professionals que hi treballen.

El projecte de l'hospital de dia d'oncologia seria el més important que afronta Althaia en volum i diners des que es va inaugurar la part nova de l'Hospital de Sant Joan de Déu, l'octubre del 2014. Les obres es van dur a terme en diverses fases i van suposar una inversió de 114 milions d'euros.

La unitat de Participació i Mecenatge té altres projectes entre mans. Pediatria és un dels serveis en els quals també vol intervenir. Preveu més actuacions dels pallassos Pallapupas i diverses accions perquè els infants ingressats evitin la sensació que són en un lloc hostil.

A mitjà termini el programa de participació i de mecenatge també es proposa promoure la investigació i la recerca.