Enric Martí ha posat punt final a la seva etapa com a president de la Federació d´Associacions de Veïns de Manresa després de 7 anys en el càrrec.

Martí ha assegurat a Regió7 que dimiteix no perquè hi hagi problemes o manca de suport, sinó per «deixar pas» i facilitar la renovació de l´ens, que aplega la vintena llarga d´associacions de veïns de la ciutat.

Segons el ja expresident de la federació de barris, la seva idea era dimitir en l´assemblea del mes de febrer passat, però no va voler desentendre´s de «la feinada que suposava l´organització de la Veïnàlia» i es va estimar més fer el pas amb la feina feta.

De moment, la federació de barris queda en mans de Marina Hosta Vila, presidenta de l´AV Sagrada Família; Ramon Caballol Teixidor, president de l'AV Barriada Saldes Plaça Catalunya; Faustí Fíguls Llurda, coordinador de l'AV Valldaura, i Jaume Canudas Marsinyac, vicepresident de l'AV Carretera Santpedor.

La gestora s´encarregarà d´organitzar les eleccions que escolliran els nous càrrecs executius de l´entitat.

Enric Martí va arribar al càrrec l´octubre del 2010 després d´un llarg període d´inestabilitat. En els trenta-tres mesos precedents hi va haver dos presidents i dues juntes gestores. Juan José Porcel havia dimitit després de 17 mesos al capdavant de la federació de bar-ris i el va substituir Juliana Casero, que va aguantar un any abans de plegar per manca de suport. En aquell moment Marina Hosta va quedar com a responsable en funcions i coordinadora de la junta gestora, que va dimitir per discrepàncies amb els representants d´algunes entitats veïnals a l´hora de renovar els estatuts, i es va haver de crear una segona gestora, la segona en 3 mesos.

Abans havien estat al capdavant de la federació Josep Rueda, Carles Boix, Marià Muñoz i Víctor Feliu. Martí recordava ahir que la seva presidència havia estat la més llarga de forma ininterrompuda, i del que es tractava era de «no eternitzar-se».

Assegurava que continuarà col·laborant amb la federació, però no des d´un càrrec executiu, i no pensa desvincular-se de l´Associació de Veïns de Cal Gravat, de la qual ha estat president.

Va demanar a l´Ajuntament que «col·labori amb la comissió gestora» per facilitar la seva tasca durant els mesos de transició, i considera que una bona forma de fer-ho seria «començant a pagar els convenis del nou curs».