Segueix-nos a les xarxes socials:

Els voluntaris s'organitzen per omplir els col·legis a les 5 de la matinada

A Manresa, el comitè de defensa del referèndum convoca tothom a les escoles a les 5.30 h. Avui, a les 18 h, s'ha fet una assemblea a tots els centres

El Bages es mobilitza per evitar que es precintin els col·legis

30

Després de conèixer que la policia molt possiblement ordenarà el tancament dels col·legis abans de les 6 del matí de l'1-O, els voluntaris del referèndum s'estan organitzant per omplir de gent els llocs de votació a partir de les 5 de la matinada. A Manresa, el comitè de defensa del referèndum ha convocat tothom a les escoles a les 5.30 h. En alguns llocs, però, s'han programat activitats ja a les 5.00, com a La Llar de Valldaura. Avui, a les 18 h, s'ha fet una assemblea a tots els centres, per ultimar els detalls.

A nivell català, els organitzadors, a través del compte de Twitter "Escoles Obertes", han fet una crida a tots els voluntaris per ser als seus respectius col·legis a les 5 del matí, per evitar així el seu tancament. Si es pot, també els emplaça a dormir-hi aquesta nit, per d'aquesta manera poder ja ser-hi. També avisen que no es podran organitzar punts de votació a fora dels llocs habilitats. I, en el cas de trobar-se el col·legi tancat diumenge a la matinada, els voluntaris demanen que tothom s'hi concentri a la porta fins que es vingui a obrir.

En cas de presència policial, "Escoles Obertes" recorda que la gent haurà d'actuar des de la resistència pacífica (en molts llocs com avui a Sallent, s'ha assajat fins i tot com actuar al respecte). Si els col·legis aconsegueixen mantenir-se oberts, les votacions començaran a les 9 del matí.

Prem per veure més contingut per a tu