El Grup Sardanista Dintre el Bosc és una entitat cultural i manresana. I vol exercir les dues coses, explica el seu president, Joan Puig. Per aquest motiu ha organitzat una caminada per seguir la petjada de sant Ignasi a Manresa. Es durà a terme el pròxim diumenge 22 d'octubre, i ja s'han obert les inscripcions.

És el segon any que l'entitat organitza l'excursió. L'any passat va muntar la primera dins els actes del seu 65è aniversari. L'èxit de participació i acollida, hi van prendre part un centenar de persones, els ha animat a organitzar una segona edició.

La sortida serà entre les 8 i 2/4 de 9 del matí de l'Espai 1522 de la plaça Fius i Palà. D'aquí s'anirà cap a la Torre Lluvià, l'Oller del Mas, la torre Santa Caterina, la capella de la Guia, la de Sant Marc, la Cova, la capella del Rapte, el Pou de la Gallina, Sant Ignasi Malalt, església del Carme i novament l'Espai 1522. Són 16,5 quilòemtres planers i sense dificultats, segons Pere Serra, la colla sardanista Dintre el Bosc.

Tots els espais per on es passa es podran visitar, i se'n proporcionarà informació, de forma que «es fa una caminada més atractiva i es reforça la idea de fer esport, natura i coneixement», afirma Puig.

Per al regidor de Turisme de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, la iniciativa és una mostra de la implicació de les entitats i la ciutadania amb el projecte ignasià Manresa 2022.

Les inscripcions es poden fer a Esports El Cim, Esports Sagi, MacMobles Poble Nou, l'Oficina de Turisme o bé per internet a caminada.dintreelbosc.cat o a manresaturisme.cat.