Segueix-nos a les xarxes socials:

Manresa participa al rècord Guinness del pols simultani més multitudinari

L'ONG de La Salle Catalunya organitza la prova que servirà per recollir fons per al tercer món

Manresa participa al rècord Guinness del pols simultani més multitudinariArxiu Particular

El divendres dia 17 de novembre, els patis de les escoles de La Salle a Catalunya (com la de Manresa i la Seu d'Urgell) seran plens d'infants, joves i adults amb un mateix objectiu: participar en el Pols Solidari, sota el lema "Guanyem un pols per a la Justícia Global". Aquest gest simbòlic va acompanyat de les donacions que fan els alumnes per participar (mínim 1€ per alumne) que faran possible projectes educatius que l'entitat realitza a països del Sud.

L'alumnat de tota l'escola es desplaçarà a l'espai on es consideri fer "el Pols Solidari"; un acte extensiu a totes les etapes, des d'Infantil fins a Cicles Formatius. Després de realitzar-lo, a partir d'un xiulet inicial i final, les parelles es donaran la mà en sentit de respecte i de reconeixement de l'esforç de l'altre. Simbòlicament per a l'ONG PROIDE i per a la Salle, es tracta d'un reconeixement per tot allò de solidaritat i de justícia global que s'aporta.

El Pols pot dur-se entre alumnes de les mateixes classes/cursos o de diferent, reforçant així un missatge d'unió intergeneracional i d'igualtat entre totes les persones. Cada centre educatiu participarà en el Pols Solidari sota un dels lemes de l'esdeveniment com ara "Guanyem un pols pels Drets Humans" o "Guanyem-li el pols a les desigualtats de gènere", amb l'objectiu de reforçar la visió i missió de l'entitat.

Tan sols un grup d'uns 100 alumnes per escola quedaran registrats per al Rècord Guinness. L'explicació té a veure amb les exigències creixents de certificació de Rècord Guinness, en funció del nombre de participants. De totes formes, a partir d'aquesta xifra que suggerim, el rècord s'assolirà, superant amb escreix l'actual (1.450 persones). El centre educatiu és l'encarregat de decidir quin grup d'alumnes és el que durà a terme el Pols amb els requisits necessaris per a participar en el Rècord, i que per tant quedarà registrat.

Per promocionar el Pols Solidari, més de 25 personalitats del món de la música, l'esport, els mitjans de comunicació i altres disciplines han participat en un vídeo donant suport a la iniciativa: Jordi Basté, Espartac Peran, Àngels Bassas, Salvador Cardús, José Corbacho, Núria Feliu, Miquel Calçada o Quim Masferrer en són alguns exemples.

Sobre La Salle

La Salle és una institució dedicada a l'educació amb més de 300 anys d'història i present a tot el món, en 77 països i en els cinc continents. Compta amb més 1.000 escoles, centres educatius i projectes pedagògics, amb més de 70.000 educadors i col·laboradors, així com amb un milió d'alumnes i més de deu milions d'exalumnes.

A Catalunya, disposa de 23 centres educatius, 20.000 alumnes i 1.500 professors que garanteixen un Projecte Educatiu sòlid i eficaç que dóna resposta a les necessitats del món actual.

Prem per veure més contingut per a tu