Segueix-nos a les xarxes socials:

El comerç manté les seves crítiques al tall de trànsit del Guimerà de Manresa

Que no s'organitzi cap activitat per fer el vial més atractiu, entre els arguments en contra Tot i que hi ha alguna veu favorable, predomina la crítica

El comerç manté les seves crítiques al tall de trànsit del Guimerà de Manresamireia arso

Potser és que, dissabte, els calaixos no es van omplir tant com s'esperava. Una botiguera va vaticinar que «la gent anirà a comprar a última hora», fins passades les eleccions de dijous. Sigui com sigui, i malgrat que aquest ja sigui el quart any consecutiu que per Nadal es talla el carrer Guimerà al trànsit (amb canvis d'un any a l'altre de durada i d'abast), encara no hi ha consens entre els botiguers del vial sobre si és positiu o és negatiu.

En general, segons la consulta feta per aquest diari a una desena de comerços del carrer, les valoracions són més aviat negatives. Els dos arguments més repetits són que, el fet que la zona blava de Manresa sigui tan cara i que hi hagi poques alternatives per aparcar de franc, fa que tallar el carrer més aviat ho empitjori perquè la gent ni tan sols té l'opció de parar un moment a prop de la botiga per comprar. L'altre, que tancar el carrer sense posar-hi res que el faci més atractiu, de decoració o d'alguna atracció, no té gaire sentit.

A la botiga Montse Interiors no els agrada que tallin l'Àngel Guimerà perquè «venem coses de volum i a la gent li va bé poder venir amb cotxe». A l'establiment de roba AG-25, tampoc. «Ho comentàvem que és un problema. La gent es queixa que aparcar al carrer a Manresa és car i el tall potser fa que ja no vinguin». En canvi, a Farrés 39 ho valoraven positivament, tot i que trobaven a faltar algun element que faci el tall més atractiu, com posar bancs i plantes a la calçada, per on poca gent transitava, segurament per manca de costum. A més a més, comentaven, si es talla hauria de ser, també, per als autocars i taxis. Que quedés buit de vehicles del tot.

A Only hi coincidien que caldria posar algun element per fer més atractiu el tall. «Alguna cosa que atregui la gent». A la botiga Júlia també coincidien que, si es fa el tall, caldria acompanyar-lo d'alguna activitat «que aportés més moviment». Al seu entendre, és una proposta que «no està ben muntada. Si talles el carrer ha de ser perquè ofereixes alguna alternativa per aparcar a la gent. Sinó, han de fer-ho a la zona blava, que és molt car», amb la qual cosa acaba sent contraproduent.

Per a la botiga Dayaday, tallar el trànsit el carrer comercial de Manresa per excel·lència «és afegir encara més dificultats a la gent que hi vol venir». Al seu entendre, que hi hagués alguna activitat «hi ajudaria una mica». Com a Farrés 39, a la botiga Peiró també els agrada que no passin cotxes i que la gent pugui passejar tranquil·lament per la calçada. Com ells, també deien que, si es talla, hauria de ser a tot el trànsit.

A Okaïdi, en canvi, no els agrada. Comentaven que enguany no els va arribar la circular per avisar-los.

Prem per veure més contingut per a tu