Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor als 90 anys mossèn Farrés, que va exercir 62 anys a Sant Joan de Déu

El germà Santi Ruiz el recordava, aquest dimecres, com una persona «carismàtica» i que va deixar empremta

Mor als 90 anys mossèn Farrés, que va exercir 62 anys a Sant Joan de DéuARXIU/OHSJDB-ARAGÓ

Mossèn Josep Farrés i Xandri ha mort aquesta setmana als 90 anys. Farrés va exercir durant tota la vida, 62 anys, a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, on va arribar als 24 anys, després de ser ordenat a Solsona, i va marxar-ne als 86. Els darrers quatre anys, ja molt delicat de salut per culpa d'una caiguda, els va passar a la residència que té l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu a Saragossa, on tindrà lloc el seu funeral, avui dijous al matí, a les 11.

Aquest dimecres, el germà Santi Ruiz, que va compartir amb ell quinze anys d'exercici a Manresa i que ara viu a Sant Boi, el recordava com una persona «molt carismàtica», que «era molt estimat a la diòcesi», «molt amable», «molt compromès» i «que enganxava la gent». Comentava que va celebrar molts casaments, la qual cosa va fer que molts d'aquests matrimonis volguessin anar a celebrar l'eucaristia dels diumenges amb ell.

Mossèn Farrés, nascut a Folgueroles i que va estudiar al seminari de Vic, va ser ordenat sarcerdot a Solsona pel cardenal Tarancón i ja va anar directament a exercir a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, aleshores conegut com Sanatori de Sant Joan de Déu i que encara no havia deixat de ser un hospital infantil per passar a atendre tota la població. La raó de la tria és que tenia reuma i es va considerar que era el lloc adequat per a ell. Va viure amb una tieta en un pis a prop de l'hospital fins que ella es va morir i, després, ja va anar a residir amb els germans de l'orde a l'hospital. Mentre que els primers anys del seu exercici ho va fer al servei de la diòcesi de Vic, però no com a germà de l'orde hopitalari, quan va fer 60 anys, explicava ahir el germà Santi Ruiz, ja es va fer germà de Sant Joan de Déu.

A banda del seu fort lligam amb els fidels per mitjà del servei als malalts i a les seves famílies, mossèn Farrés va mantenir un fort vincle amb les germanes del convent de Santa Clara. El seu decés es va produir aquest dimecres.

Prem per veure més contingut per a tu