Segueix-nos a les xarxes socials:

El Museu de Geologia bat el 2017 el seu rècord de visitants amb 3.213 persones

Els estudiants d'ESO és el col·lectiu que ha visitat més el Valentí Masachs, amb gairebé 1.500 alumnes

El Museu de Geologia Valentí Masachs va batre el 2017 el seu rècord de visitants. 3.213 persones van passar l'any passat per l'equipament museístic de la Universitat Politècnica de Catalunya a Manresa. Són gairebé mil més que l'any anterior. El museu es va inaugurar el 1980.

Els responsables de l'equipament opinen que cada cop s'hi fan més activitats, i «això fa que es conegui més», segons la seva directora i professora de la Politècnica, Pura Alfonso. Un dels seus responsables, Joaquim Sanz, comenta que també les escoles cada cop han mostrat més interès pel museu. «Al professors o professores que vénen aquí se'ls facilita la feina per ensenyar les ciències de la terra».

Recentment, el Museu Valentí Masachs ha incorporat a la seva pàgina web nous recursos per a professors, estudiants i també per a qui estigui interessat en les ciències de la terra. Es pot accedir a fitxers de minerals, roques, informació de fòssils, enllaços recomanats i bibliografia. Tot aquest material es pot descarregar, i l'accés és lliure i gratuït. La web també ha guanyat visibilitat al Centre de Recursos Pedagògics del Bages.

Precisament, el grup més nombrós de visitants el formen els estudiants, i d'entre aquests, els d'ESO. L'any passat n'hi van passar 1.498. De primària, en van ser 426; de batxillerat, 182; d'educació infantil, 130, i d'universitaris, 85. La resta de visitants són de les jornades de portes obertes, de simposis que s'hi han fet, d'activitats com la Setmana de la Ciència o les Geolimpíades, i també de visitants del cap de setmana. En aquest cas, van ser 313 enguany.

Prem per veure més contingut per a tu