La Biblioteca de l'Institut Lacetània de Manresa va ser l'escenari d'una xerrada per conscienciar els alumnes de 1r d'ESO sobre els maltractaments a la gent gran.

Aquesta xerrada va ser la primera adreçada a públic adolescent dintre de la campanya Tracta'm bé, impulsada per l'Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages, entre altres entitats.

Es van haver de fer dues sessions d'una hora cadascuna, atès l'elevat nombre d'alumnes de cada grup, i cada una d'elles es va dividir en dues parts: en la primera, Joan Cals va explicar als joves què s'entén per maltractament a les persones grans, quins tipus de maltractaments es produeixen, les causes i el perfil dels agressors, factors de risc i com es poden prevenir aquestes situacions.

En la segona part, Sussi Garcia va ser l'encarregada d'explicar en què consisteix la campanya Tracta'm bé, els en va explicar els orígens i les accions que s'emprenen a escala local com són els Espais amb tracte, la distribució de pòsters protagonitzats per persones que formen part del Consell de la Gent Gran del Bages, la publicació de llibres amb relats sobre el tracte als avis, la representació teatral d'aquests relats i les Aules amb tracte.

Finalment, els alumnes van poder fer aportacions i preguntes i es va crear un debat amb una interacció molt enriquidora amb els dos ponents i els adolescents confrontant parers.