Segueix-nos a les xarxes socials:

La Seu recuperarà la tradició de l'ou com balla després de més de 35 anys

Dijous, dia de Corpus, a les 11 del matí es farà la inauguració i la benedicció de l'ou com balla a càrrec de mossèn Joan Hakolimana

La Seu recuperarà la tradició de l'ou com balla després de més de 35 anysarxiu particular

La basílica de la Seu de Manresa recuperarà la tradició de l'ou com balla el dia de Corpus Christi. Aquesta pràctica consisteix a col·locar un ou buit sobre el raig d'aigua d'una font perquè giravolti sense caure.

La font s'ubicarà al claustre de la basílica, estarà coberta de clavells blancs i vermells, tal com dicta la tradició, i podrà visitar-se durant les hores d'obertura de la Seu (de 9 del matí a 2/4 de 2 de la tarda i de 4 a 7 de la tarda).

Dijous, 31 de maig, dia de Corpus, a les 11 del matí es farà la inauguració i la benedicció de l'ou com balla a càrrec de mossèn Joan Hakolimana, rector de la Seu. La cerimònia s'acompanyarà d'una explicació sobre aquesta tradició i tot el dia s'exposarà l'eucaristia amb una custòdia a la Capella del Santíssim del temple.

L'ou com balla s'havia celebrat diverses vegades a la Seu, però ara feia més de 35 anys que s'havia suprimit aquesta pràctica. Un grup de persones vinculades a l'associacionisme manresà (Xavier Belmonte, Joan Garcia, Antonio García-Flores, Antoni Conill, Joan Lladó i Josefina Soler) han volgut recuperar la tradició, iniciativa que ha estat molt ben rebuda i recolzada per part de l'equipament.

La tradició

Es creu que l'origen d'aquesta tradició gira entorn els segles XV i XVII a la catedral de Barcelona i, des d'aquí, es va anar estenent.

Aquesta pràctica es du a terme 60 dies després del Diumenge de Resurrecció, el dia del Corpus. La interpretació més estesa és que l'ou simbolitza l'Eucaristia durant el Corpus i la forma de l'aigua, el calze de sang de Crist.

Prem per veure més contingut per a tu