Els alumnes que dimarts van començar les temudes Proves d'Accés a la Universitat, conegudes popularment com a exàmens de selectivitat, posen punt i final, aquest dijous, als tres dies que marcaran el seu camí universitari, a partir del setembre vinent.

Aquest migdia, alguns dels alumnes sortien en comptagotes de les aules de la FUB de Manresa, on han dut a terme les darreres proves. Una d'aquestes ha sigut la de l'assignatura de matemàtiques. Un examen que, segons estudiants de l'institut de Puig-reig ha sigut "correcte, ni fàcil ni difícil. Hi sortia el que hem treballat". Tot al contrari, afegien, que el d'Economia d'Empresa, que alumnes consultats per aquest diari coincideixen en assenyalar com el més difícil de la sèrie.

Un cop finalitzades les proves, els mateixos alumnes del centre berguedà tenen ben clares les seves prioritats. En primer lloc ara toca descansar i desconnectar fins que es publiquin els resultats oficials. Les maneres per fer-ho varien molt en funció de cada jove, així mentre alguns asseguren que esperen sortir de festa a celebrar-ho, d'altres prefereixen recuperar el temps jugant a Fortnite, el joc de moda entre joves i adolescents, o bé començar a preparar les maletes per marxar de viatge en Interrail a partir de la setmana vinent.

Segons el calendari previst, s'espera que els resultats dels exàmens es facin públics el proper dia 27 de juny. Llavors els aspirants tindran dos dies per si volen reclamar la revisió d'algun aspecte de la seva prova.