Segueix-nos a les xarxes socials:

El foment de la lectura com una eina d'èxit

?Durant aquest curs 2017-2018 la ciutat de Manresa s'ha unit als 150 punts del programa LECXIT que hi ha arreu de Catalunya

El foment de la lectura com una eina d'èxitfavm

El LECXIT és un programa que té per objectiu millorar la comprensió lectora dels infants. Consisteix a facilitar moments de conversa i de lectura entre infants de 4t de primària i persones voluntàries. Tot jugant amb els llibres, les històries i les imatges, les persones voluntàries els ajuden a incrementar el seu interès per la lectura i la comprensió del que van llegint.

El projecte es va impulsar el curs 2015-2016 per la necessitat que apunten diferents estudis, que relacionen de manera important l'èxit educatiu amb la compressió lectora. Segons l'informe PISA del 2015, el 15,4% dels estudiants no assoleix les competències lectores bàsiques i el 31% dels estudiants amb un alt rendiment llegeix entre 1 i 2 hores al dia. Per aquest motiu, durant aquest curs 2017-2018, la ciutat de Manresa s'ha unit als 150 punts LECXIT que hi ha arreu de Catalunya.

El programa vol implicar la comunitat educativa, en aquest cas: escoles, famílies i biblioteques públiques, a través del Pla educatiu d'entorn de Manresa. L'activitat es porta a terme a les biblioteques municipals -Casino i Ateneu- i també a les biblioteques veïnals de Valldaura i de plaça Catalunya.

Tres escoles implicades

Ha estat un primer curs d'èxit per als vint infants participants i les seves famílies, els vint voluntaris, els quatre punts LECXIT de la ciutat i les tres escoles que s'han implicat en aquesta primera edició a Manresa: les escoles Sant Ignasi, Bages i Sèquia.

El dia 17 de maig, dins la setmana del llibre infantil i juvenil, es va celebrar la cloenda d'aquest curs, on infants i voluntaris van recitar diverses poesies acompanyades de la música de la Coral Escodines, la Coral Universitària de la FUB+gran i el Cor Obert del CNL Montserrat. Molt agraïts a totes les persones que ho han fet possible!

Prem per veure més contingut per a tu