La imatge del cicle «Manresa des d'una altra mirada» és un ull amb diverses pestanyes. Les cinc pestanyes inicials tindran lloc entre els mesos d'agost i de desembre d'aquest 2018. Es tracta de «ponències escèniques» que tindran lloc un dijous de cada mes al teatre Conservatori de Manresa, amb formats diversos. La darrera, el 13 de desembre, es farà al teatre Kursaal, amb un tancament especial. L'entrada serà gratuïta i les sessions, obertes a tothom.

El programa

?Festa és cultura & Manresa cor de la festa: tindrà lloc el dijous 30 d'agost al teatre Conservatori, a 2/4 de 8 del vespre, amb el músic i membre de Gossos Natxo Tarrés i l'actor i presentador del programa «El foraster», Quim Masferrer.

?Salut és cultura & Manresa cor de la salut: el dijous 20 de setembre al teatre Conservatori, a 2/4 de 8 del vespre, amb el doctor Miquel Vilardell i Toni Massanés, director de la Fundació Alícia.

?Esport és cultura & Manresa cor de l'esport: el dijous 11 d'octubre al teatre Conservatori, a 2/4 de 8 del vespre, amb l'exwaterpolista Manel Estiarte i la periodista Mònica Terribas.

?Solidaritat és cultura & Manresa cor de la solidaritat: el dijous 29 de novembre al teatre Conservatori, a 2/4 de 8 del vespre. Amb Òscar Camps, de Proactiva Open Arms, i el periodista Ricard Ustrell.

?Universitat és cultura & Manresa cor de la universitat: el dijous 13 de desembre al teatre Kursaal (sala gran), a 2/4 de 8 del vespre, amb el periodista Joaquim Maria Puyal, la veu de les retransmissions del Barça a Catalunya Ràdio.