Junts+ al Bages clou campanya amb el compromís de més duresa davant la delinqüència

La formació reitera el compromís per desdoblar la C-55 i impulsar una estació intermodal al Congost

Candidats de Junts+Puigdemont del Bages, amb alcaldes de la comarca, regidors i militants, a l'Agulla

Candidats de Junts+Puigdemont del Bages, amb alcaldes de la comarca, regidors i militants, a l'Agulla / JUNTS

Redacció

El reforç de la seguretat i una major duresa legal per contrarestar la delinqüència han estat, juntament amb la millora de les infraestructures viàries, els grans eixos temàtics de l’acte de tancament de campanya per a les eleccions catalanes de Junts al Bages, que ha tingut lloc aquest dijous al Parc de l’Agulla. L’acte ha comptat amb els candidats a les llistes de Junts+Puigdemont del Bages, alcaldes de la comarca, regidors i militants.

En la seva intervenció, el diputat al Parlament i candidat de Junts+Puigdemont, David Saldoni, ha reivindicat que «el Bages necessita més seguretat», afirmant que «ja hem demostrat amb la presentació i aprovació de la llei contra les okupacions delinqüencials el nostre compromís en defensar la propietat privada i erradicar la delinqüència dels blocs de pisos». En aquest sentit, va assegurar que «garantirem la seguretat ciutadana amb polítiques clares contra els robatoris i actes delictius menors i reforçarem els cossos policials i promourem l'aplicació d'ordenances municipals de civisme». I expressava que són defensors del «qui la fa la paga, i hem de fer les modificacions legals on convingui perquè molts delinqüents entrin per una porta del jutjat i surtin per l’altra, dia rere dia».

Millores en infraestructures i mobilitat

Les principals propostes del partit per la comarca en infraestructures i mobilitat tenen l’objectiu, va subratllar, de construir la comarca del futur amb connexions competitives dins el Bages i amb la resta de territori. «El Bages necessita carretes dignes i una nova estació de tren», va dir Saldoni, que detallava el compromís que «impulsarem una nova estació intermodal al Congost de Manresa, integrant tren i autobús urbà i interurbà i creant un aparcament dissuasiu de gran capacitat per millorar la connectivitat comarcal i regional». I que, en paral·lel, «impulsarem la transformació de la C-55 en autovia».

Un altre focus, per a Junts al Bages, és el suport a la indústria i a la pagesia de la comarca, i el diputat prometia que «acompanyarem la indústria a la transformació mitjançant major tecnificació i innovació», destacant entre tots els àmbits el de la mineria, que Saldoni, exalcalde de Sallent, va qualificar de «pilar crucial de la comarca, amb potencial per generar indústria, i promoure el patrimoni i el turisme. Amb el col·lector de salmorres i la creació de l'Institut de la Mineria de Catalunya, apostarem per un futur sostenible i pròsper».

Pel que fa a la pagesia, assegurava que els donaran suport «amb polítiques de gestió i innovació agrícola al Bages, incloent-hi el suport als petits productors i a la indústria agroalimentària. Vetllarem per facilitar la implantació d’activitats agropecuàries sostenibles en sòl no urbanitzable». El candidat de Junts+ al Bages també destacava que volen «millorar la gestió de l'aigua i dels recursos naturals del Bages per ser més resilients», i que la seva proposta implica augmentar «les inversions per reduir fuites, incrementant la interconnexió de xarxes municipals d'aigua i vetllant per preservar la Séquia de Manresa i els regadius als quals serveix». I també «accelerar el pla territorial per a camps fotovoltaics».