La plataforma de veïns SAFA ha recollit 1.008 signatures en només tres mesos per manifestar la seva disconformitat amb el pla urbanístic que afecta els terrenys del pla parcial Sagrada Família. El passat dimarts, dia 10 de juliol, una veïna del barri i membre de la plataforma de veïns SAFA va lliurar les signatures a l'Ajuntament de Manresa en representació de l'associació de veïns de la Sagrada Família.

Juntament amb les signatures, es va lliurar un document amb les següents queixes de la plataforma:

  • La construcció d'una superfície comercial alimentària [un Mercadona] més al barri, que afecta una zona on actualment hi ha horta de regadiu.
  • L'amenaça de destrucció d'un ramal de la Sèquia que permetria continuar mantenint part de l'horta de regadiu al barri.
  • L'edificació de tres blocs d'habitatges (un d'ells de set plantes) projectats a uns 12 metres de la façana amb finestrals que aporta llum natural a les aules de l'Escola Ítaca.
  • La planificació d'habitatge de nova construcció al barri sense que hi hagi evidència d'una demanda social real.
  • A més a més, reclamen estar informats sobre la planificació i execució d'actuacions al polígon 1 del Pla parcial Sagrada Família que afectin al benestar dels veïns propers, i la conservació de ramal de la Sèquia a banda i banda de l'obertura del carrer Sant Maurici que ha de permetre el manteniment dels horts.
  • Exigeixen l'endreça i preservació de les àrees dels polígons 2 i 3 del Pla parcial Sagrada Família per tal d'evitar-ne la degradació.
  • I demanem establir un diàleg entre Ajuntament i veïns, comerciants i l'Escola Ítaca per replantejar i consensuar les intervencions urbanístiques als polígons 1, 2 i 3 del Pla parcial Sagrada Família i promoure usos alternatius viables per aquestes àrees.