Quina atleta de Manresa va guanyar més premis el 2010 a Catalunya? Quina altitud té el Collbaix? Quins estils artístics predominen a la Cova de Sant Ignasi de Manresa? A quina empresa pertany el túnel subterrani que passa per sota de la carretera de Vic? Com es deia l'actual plaça de Gispert abans del final del XIX? Semblen preguntes de Trivial. I, efectivament, ho són.

Alumnes de segon d'ESO del col·legi Oms i de Prat de Manresa han fet com a treball de síntesi de final de curs un Trivial sobre la ciutat posant especial èmfasi en la Manresa ignasiana.

Els estudiants han ideat desenes de preguntes, amb les seves corresponents respostes, sobre la ciutat i el seu entorn des de tots els punts de vista: arquitectura, natura, educació, cultura, esports o bé actualitat, i sant Ignasi.

Amb aquest treball s'han buscat diferents objectius. D'una banda, que els mateixos estudiants aprofundeixin en el seu coneixement de la ciutat. I, d'altra banda, possibilitar que tothom qui s'animi a jugar-hi també la pugui conèixer més a fons. A més a més, s'ha hagut de fer una feina de recerca i s'han treballat les llengües, ja que les preguntes i les respostes estan formulades en català, castellà i anglès.

La iniciativa també pretén donar visibilitat i difondre les iniciatives que es porten a terme al voltant del projecte ignasià Manresa 2022. En educació s'han tirat endavant projectes com la cuina del pelegrí i el Lotus per ensenyar els alumnes a aprendre a gestionar les emocions.

Els estudiants de segon d'ESO de l'Oms i de Prat no tan sols han ideat les preguntes del Trivial. També han fet manualitats i han dissenyat i elaborat les caixes del joc, el taulell on es desenvolupa i les fitxes. Dissenys únics i originals amb l'etiqueta de fets a mà.

El resultat d'aquest treball de síntesi es pot veure a l'Espai Manresa 1522 de la plaça de Fius i Palà, a l'edifici del teatre Conservatori. Es va inaugurar aquest cap de setmana i també es podrà visitar el següent, el 28 i el 29 de juliol.

Per cert. Les respostes a les preguntes plantejades al principi són: Núria Picas; 543 metres; barroc i neoclàssic; Perramon i Badia, fabricants de cintes; i plaça de la Llenya.