El Festivalet de Circ ja escalfa motors. Més de 10 actuacions de temàtiques variades i de diferents companyies ompliran el Centre Històric de la capital del Bages d'alegria, disbauxa i diversió. Petits i grans tenen cabuda a l'espectacle dels dies 31 d'agost i 1 i 2 de setembre.

El programa en detall del Festivalet de Circ l'han presentat aquest dilluns en roda de premsa la regidora de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; i el gerent del Teatre Kursaal, Jordi Basomba. També els han acompanyat els membres de la LaCrica, Montserrat Serra, Arnau Serra i Oriol Garriga, i hi ha assistit també el coordinador d'El Galliner, Joan Morros.

Anna Crespo ha mostrat la «satisfacció» per presentar aquest primer Festivalet amb motiu de la celebració de la capitalitat cultural i ha posat en valor «l'expertesa del col·lectiu LaCrica a l'hora de difondre la cultura del circ». La regidora ha subratllat el fet que «la major part de la programació és molt oberta a tots els públics i gratuïta» i ha afegit que el Festivalet inicia el seu camí però «amb voluntat de continuïtat».

Oriol Garriga ha afirmat que l'objectiu del Festival és «fomentar el circ, l'art escènica oblidada, i principalment portar-la al carrer, a la plaça, amb màxima visibilitat, posar-la als nassos del públic perquè la gaudeixi amb els diferents formats que es pot trobar avui».

Montserrat Serra ha explicat que la programació «és molt potent» i està formada per espectacles adreçats a tots els públics, amb la voluntat de mostrar el màxim de llenguatges i textures, multidisciplinar, amb propostes més tradicionals, més divertides i més contemporànies i «que ajudin a apropar aquest art a persones que no en són consumidores».

Al seu torn, Arnau Serra ha posat l'accent en el fet que els espectacles dels tres dies estan organitzats en forma de circuit, perquè no se solapin, i els espectadors els puguin seguir fàcilment. En el cas dels dos espectacles en sala de pagament, s'ha fet un abonament de 10 euros, un preu que «sigui accessible a tothom». Serra també ha informat de dues exposicions a la Sala de Plana de l'Om, un de Pallassos sense Fronteres i un altre de cartells històrics de circ a la ciutat.

Jordi Basomba ha mostrat el suport del teatre Kursaal i El Galliner a aquesta nova iniciativa i ha desitjat que sigui «un èxit de públic».