La secretaria de Polítiques d'Igualtat d'ERC Bages organitza per aquest pròxim diumenge un acte reivindicatiu per totes les dones preses, exiliades o encausades per motius polítics. L'acte, que s'ha batejat amb el nom de «Reivindiquem-nos», es durà a terme a la plaça Sant Domènec de Manresa, entre les cinc i les set de la tarda. Compta amb la col·laboració d’ERC Manresa i ERC Bages.

Al llarg de tota la tarda hi haurà actuacions musicals, lectures teatralitzades, un espectacle de teles acrobàtiques, teatre gestual i la intervenció de familiars de preses i exiliades.

La iniciativa es porta a terme perquè la situació per la qual travessen aquestes dones no caigui en l’oblit, afirma la responsable de la secretaria de Polítiques d’Igualtat d’ERC al Bages, Àdria Mazcuñán. Segons la seva opinió pateixen una doble càrrega: pel fet de ser preses, exiliades o encausades, i pel fet de ser dones, ja que majoritàriament, un cop més, han quedat en segon terme en molts dels debats de l'opinió pública i dels mitjans de comunicació.

Assegura que «passen els dies i no podem oblidar la situació de Carme Forcadell i Dolors Bassa, empresonades injustament i sense judici. El 23 de setembre farà, precisament sis mesos. De Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Anna Gabriel i Marta Rovira, forçades a marxar a l'exili per motivacions polítiques. I de Tamara Carrasco, represaliada per formar part d'un moviment social com el CDR. Totes elles, bones dones que han estat encausades per la seva manera de pensar», diu Mazcuñán.

L’acte de diumenge es portarà a terme amb la voluntat de «visibilitzar les dones, reivindicar-les i fer-les presents més que mai en el nostre clam per la llibertat». Mazcuñán ha recordat les paraules de Forcadell: «no estigueu tristos, el nostre empresonament no serà en va, gaudiu de la vida i de la llibertat. No ens convertiu en víctimes, som dones, som demòcrates i volem ser lliures. Reivindiqueu-nos!».