Segueix-nos a les xarxes socials:

Barcelona estrena els primers habitatges construïts amb el nou model innovador

Barcelona estrena els primers habitatges construïts amb el nou model innovadorarxiu partiular

El setembre passat han entrat als seus nous pisos els promotors d'un dels primers projectes d'habitatge cooperatiu que s'han dut a terme a Barcelona. El va liderar Habitatges La Borda, que ha construït a Can Batlló un edifici de fusta per fer-ho el màxim de sostenible possible, de sis plantes i 28 pisos en cessió d'ús. És en un solar municipal cedit per 75 anys.

En aquest cas l'obra s'ha finançat amb el capital aportat dels usuaris, el 20 %; crèdits d'entitats financeres solidàries, el 60 %; i la resta amb crèdits personals individuals. Es preveu que sigui viable amb aportacions de quotes associades a l'ús dels habitatges i l'explotació de locals comercials dels baixos. No hi ha ànim de lucre. En cas de guanys, es reverteixen a la cooperativa.

Hi ha altres models de funcionament, però la base és la mateixa: garantir l'accés a un habitatge digne i assequible, evitar que se'n faci especulació i generar nous models de convivència.

En els països del nord d'Europa aquest model de cessió d'ús està molt estès. A Dinamarca, per exemple, ara hi ha 125.000 habitatges en règim cooperatiu i de cessió d'ús.

Prem per veure més contingut per a tu