La Coordinadora Catalana de Fundacions aprofitarà la celebració dels seus primers 40 anys per reconèixer la tasca de vuit fundacions associades que compten amb més de 500 anys d´història. Serà durant l´acte que celebrarà dilluns vinent, 22 d´octubre, al CaixaForum (av. Francesc Ferrer Guàrdia, 6-8. Barcelona), a partir de les sis de la tarda.

Es tracta de la Fundació Hospital de Sant Celoni, creada l´any 1170, Fundació Sant Andreu Salut de Manresa (1260), Fundació Salut Empordà (Figueres. 1313), Fundació Hospital Sant Joan Baptista (Sitges. 1324), Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (1328), Fundació Residència Santa Susanna (Caldes de Montbui. 1386), Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona. 1401) i Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla (Tarragona. 1464)

Totes elles van néixer a l´Edat Mitjana, en un context de misèria i insalubritat, per atendre la població més desvalguda. Nobles, clergues i ciutadans van esdevenir els primers patrons de les fundacions a Catalunya.Equipaments d'última generació

Aquests institucions socials han evolucionat amb el temps quant a la població beneficiària, els objectius i els models de gestió. Ara són complexes hospitalaris o sociosanitaris amb equipaments d´última generació i amb una atenció professional que els converteix en centres de referència.

Aquestes vuit fundacions rebran un guardó commemoratiu, dissenyat per la Fundació Esclat, de mans de la consellera de Justícia, Ester Capella, i el president de la Coordinadora Catalana de Fundacions, Pere-A Fàbregas.

Manel Valls, director-gerent de la Fundació Sant Andreu Salut, intervindrà en representació de les vuit fundacions per agrair aquest reconeixement.