Ja a principi de setmana aquest diari va intentar desxifrar els detalls de la convenció fundacional de la Crida Nacional per la República que es farà avui a Manresa. No va ser possible. Ni els representants locals de les entitats sobiranistes (ANC i Òmnium) ni el PDeCAT de Manresa i Bages van donar cap detall de l'acte. De fet, se'n van desmarcar completament i en el cas de les entitats van assegurar que «ningú de la Crida ha contactat amb nosaltres».

Josep Maria Fius, president del PDeCAT de Manresa, va afirmar no estar al corrent de com aniria l'acte i va explicar que el partit no hi havia tingut cap implicació. Per la seva banda, Ivet Castaño, presidenta del PDeCAT del Bages -que no s'ha adherit a la Crida-, va assenyalar que «no hem intervingut en l'organització com a partit. Alguns dels nostres associats hi seran, però és una decisió personal de cadascú. Ara per ara la Crida no és el PDeCAT».

Requerida per aquest diari, Castaño va valorar el nou moviment: «Si això és el paraigua que aixopluga tot l'independentisme, nosaltres serem aquí. El que no volem és que es fragmenti el nostre espai electoral».