Els instituts manresans Lacetània, Lluís de Peguera i Pius Font i Quer faran aquest curs catorze sessions adreçades a alumnes de 4rt d’ESO per fer-los reflexionar sobre els conflictes que provoquen les conductes incíviques.

Els tallers de dinàmica de grup “Game Over Incivisme Fora de Joc!” fan que els alumnes participin en un joc de rol que representa una nit de festa. Així, intervenen diferents personatges com executors i afectats de les accions incíviques juntament amb membres dels cossos de seguretat, cos d’emergències sanitàries i representants municipals.Hi ha un policia

Els joves experimenten quines són les conductes incíviques i quines conseqüències tenen dins el marc de la convivència en els espais públics de la ciutat, i d’altra banda, també empatitzen amb els afectats de les accions. Al final s’estableix un debat i es busquen solucions a les accions incíviques amb la col·laboració d’un policia local que pot complementar tot allò debatut amb experiències professionals pròpies.

Aquest curs hi ha programades catorze sessions. El regidor de Turisme, Habitatge i Barris de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet ha estat present a una sessió realitzada a l’Institut Lluís de Peguera.

El programa es va posar en marxa fa 3 anys.