Seguiment irregular, aquest matí, de la vaga d'estudiants covocada pel Sindicat d'Estudiants Lliures i Combatives. Una vaga que no ha secundat el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que ha criticat la decisió de convocar aquesta aturada, tenint en compte que aquest sindicat estava preparant una mobilització de cara al 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista. En un comunicat fet públic ha explicat que "no comprenem una vaga ni una mobilització per fer front a les violències masclistes uns dies abans d'una vaga organitzada conjuntament per afrontar la mateixa problemàtica. La convocatòria del 14 de novembre l'entenem com una mostra de menyspreu a la tasca conjunta de les companyes feministes arreu del territori".

A Manresa, l'Institut Lluís de Peguera no ha seguit la vaga d'avui precisament perquè no ha estat convocada pel SEPC, ha explicat la directora del centre, Assumpta Pla. En canvi, a l'Institut Pius Font i Quer, fonts del centre han informat que hi "ha faltat molta gent". A l'Institut Guillem Catà hi ha hagut "força seguiment a 4rt d'ESO i a Batxillerat", i a l'Institut Lacetània, un seguiment del 15 % a Batxillerat i del 75 % a Formació Professional, ha informat el seu director, Francesc Delis. Ha comentat que en aquest centre sempre que hi ha una convocatòria, tot i que no sigui unitària per part de tots els sindicats d'estudiants, és respecta a l'hora de permetre que els alumnes en facin el seguiment que considerin.

El Sindicat d'Estudiants Lliures i Combatives ha fet la crida "a totes i tots els joves i estudiants a la vaga general estudiantil el proper 14 de novembre amb un objectiu molt clar i concret. Exigim al govern del Pedro Sánchez la creació immediata d'una assignatura d'educació sexual inclusiva a tots els centres d'estudis, tant públics com privats, per a educar en llibrertat contra el masclisme i la LGTBIfòbia a les nostres aules".

El cartell de la convocatòria.

A sota, el comunicat del SEPC.