El Ple ha aprovat inicialment el dictamen del conveni urbanístic entre l'Ajuntament de Manresa i Endesa per a la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) amb l'objectiu de guanyar espai públic a l'Anònima a canvi de 265.000 euros.

Es modificarà el POUM per tal que a l'entorn de l'edifici de l'Anònima, dels tres edificis que hi havia previst construir-hi se'n faci només un i la resta sigui tot espai públic. A canvi, l'Ajuntament pagarà a la companyia 265.000 euros.

El 2014, l'edifici de l'Anònima va passar a mans de l'Ajuntament quan Endesa va traslladar la seva seu a la Catalana. La planificació urbanística del seu entorn es va concretar al pla general anterior (1997) a l'actual, planificació que es va modificar puntualment el 2011, i preveia la construcció de tres edificis d'habitatges.Espai edificable

Amb l'acord que s'ha rebricat de tres es passa a un, que tindrà als baixos un gran local comercial. En concret, d'un espai edificable de 9.000 m2 es passarà a un de 5.500 m2, amb un pàrquing subterrani inclòs que s'ha de veure si serà només d'ús privat per a l'edifici o també per al barri; i d'un espai públic de 3.500 m2 a un de 4.500 m2, en números rodons.