«Només volia fer un forat per tenir una mica de ventilació», explica el dirigent de l'Associació de Veïns de Valldaura, Faustí Fígols. Però la paret del local veïnal on dimecres va començar a picar resulta que dona a un magatzem de la seu de la Policia Local, a la Florinda. De seguida que van sentir sorolls, agents del cos van anar a veure què passava i es van trobar un petit forat a les seves instal·lacions de la mida d'un totxo. De seguida van fer que deixés de picar a la paret.

L'entitat veïnal ocupa uns baixos al carrer Ausiàs March que formen part del mateix edifici municipal de La Florinda. Segons explica Fígols, ha demanat a l'Ajuntament poder disposar del petit magatzem perquè al local «no ens hi cap tot». Ja fa temps que esperen resposta de l'Ajuntament, que en un primer moment no ho va veure amb mals ulls, segons Fíguls. Mentrestant, i com que estava pendent des de l'estiu passat que un tècnic municipal visités el local per mirar-s'ho, va optar per fer el forat de ventilació perquè «entrés una mica d'aire al local i treure humitats». Explica que pensava posar-hi una reixa.

El Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya a Manresa (SPPM-CAT Manresa), ha aprofitat la situació per reclamar que el local veïnal no hauria de ser al mateix edifici que el de la Policia Local. Primer per una qüestió de seguretat, i després perquè les activitats de l'associació se senten perfectament a l'oficina de denúncies, que és al pis de sobre. «No és lògic que mentre agafes declaració o algú posa una denúncia se sentin el que fan al local, on, com és lògic, programen balls o teatre», comenta el representant del sindicat, Joan Pujols. Explica que el magatzem en qüestió s'utilitza per guardar-hi proves d'accidents i denúncies.

Pujols insisteix que «no volem que la demanda es vegi com una confrontació amb els veïns. Convivim al mateix barri i no tenim cap problema». Pensa que és un d'aquells temes que l'Ajuntament «té enquistats», i el forat a la paret «ha sigut la gota que ha fet vessar el got. Estem farts que l'Ajuntament no faci les coses ben fetes, tant per nosaltres com per les associacions de veïns, que haurien de ser en un lloc on estiguessin més còmodes».

Fígols, però, troba que s'ha exagerat tot i que el soroll que poden causar «no és la mort de ningú». L'Ajuntament, per la seva part, nega que hagi concedit cap permís d'obres i que es fes al forat amb permís municipal. Es demanaran explicacions i es taparà el forat que ha quedat.