El 3 de desembre, a les 8 del vespre, a la Sala Josep Junyent del Casal de l'Església de Manresa, tindrà lloc una trobada per recordar la figura de mossèn Junyent, en el 25è aniversari de la seva mort. La trobada servirà per compartir, amb to familiar, algunes de les experiències personals de qui el van conèixer i van gaudir tractant-lo.

Els que vulguin intervenir-hi s'han de preparar una aportació d'una durada màxima de 3 minuts per tal que tothom ho faci en igualtat de condicions. L'acte és organitzat pel Moviment Cristià Comunitari, la Fundació Independència i Progrés, i el Centre d'Estudis del Bages. Un cop arribats al final de l'any Junyent, «Mn. Junyent en el meu (nostre) camí» serà probablement el darrer acte oficial per recordar-lo. Abans, demà a les 7 de la tarda, a l'Espai Òmnium, hi ha el recital de poemes de Josep Junyent.

Trenta anys al servei de l'Església a Manresa predicant un cristianisme compromès, progressista i obert, a més a més d'una intensa activitat cultural, intel·lectual i fins i tot política, va fer que Josep Junyent Rafart deixés una profunda petjada a la ciutat. Coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort, diverses entitats de la ciutat s'han unit per celebrar l'Any Junyent i recordar la figura del religiós, la seva obra i els seus actes.

Figura carismàtica

Josep Junyent, nascut a Vic el 1930, va arribar a Manresa el 1962 com a vicari del Carme i va esdevenir una figura carismàtica i pal de paller de la societat manresana per la seva tasca, no només dins l'Església, sinó que també en l'àmbit cultural, intel·lectual, social i en el món polític, que durant la clandestinitat va protegir i estimular. Va morir el 16 de gener del 1993 a Vic a causa d'un càncer.

El primer dels actes programats es va celebrar el 16 de gener amb el títol «El meu record de Mn. Ju-nyent». Van seguir una conferència, una jornada i l'edició d'un nou volum de les seves obres.